Категорија - Животен стил

Животен стил

Како го преживеав разводот: Не си заминав, одбирав да преживеам, да напредувам и да создадам радосен живот

За време на мојот развод, јас молчев пред другите. Тивко го тргнав мојот статус од Фејсбук, ниту пак објавив нешто јавно околу тоа. Повеќе не го спомнувам...

Животен стил

Лажни лица, лажни луѓе, лажни насмевки, лажни пријатели… 5 начини како да ги препознаете лажните луѓе околу себе

Лажни лица, лажни луѓе, лажни насмевки, лажни пријатели… На овој свет има прекрасни примери за вистински пријателства, но за жал, често ни се случува да...

Животен стил

НЕ СЕ ВЕНЧАВАЈТЕ НА ОВОЈ ДАТУМ: Сите кои се венчавале на тој датум, за кратко им следувал и развод

На Универзитет во Мелбурн направено е истражување, каде научниците се забавувале со една студија на која имаат работено дури 14 години, за да дојдат до овие...

Животен стил

Фотографии кои ќе ве насмеат до солзи: Како раѓањето на детето го менува вашиот живот (фото)

Со доаѓањето на децата родителите се соочуваат со низа промени. Секако најтешка работа е помирувањето со фактот дека веќе нема да имаат време за себе како...