Низ времето

Кога имав само 8 години почина мајка ми – пораснав без мајчина љубов

Мајка ми почина кога имав само 8 години. Пораснав без мајчина љубов која ми недостасуваше секој ден се повеќе и повеќе.

Постојано се надевав дека таа љубов ќе ја добијам кога ќе се омажам…

Иако сите зборуваат дека свекрвите се лошо, јас се надевава дека тоа не е така. Знам каква сум, и знаев дека таа жена ќе ја гледам како сопствена мајка.

Се омажив пред два месеци и мојата свекрва ја исполни мојата желба. Ме сака еднакво како и нејзиниот син. Секогаш е на моја страна.

Среќана сум и се надевам дека нашиот однос секогаш ќе биде ваков.