Живот

Париз од друг агол: Градот на светлината има и свои темни страни

Дејвид Тесински од Прага е независен фотограф кој патува низ светот обидувајќи се со својот апарат да ја опфати убавината на културите, животот на улиците и приказните на луѓето. Еден од неговите последни проекти има за цел да ни покаже дека Париз – градот на романтиката и светлината, не е само Ајфеловата кула, скапите продавници и љубовта.

Тагови