Таг - деца

Живот

Мама и тато се секогаш тука, горди сме на тебе – 10 реченици кои секојдневно треба да им ги кажуваме на децата

Како родители, поставени сме пред голем предизвик и имаме милион обврски кои мораме да ги завршиме. Но, грижата за нашите деца е најважна. Љубовта која им ја...

Низ времето

Чудо после посета на Острог: По седум спонтани абортуси, разочарувања и многу солзи, ова семејство денеска има полни раце среќа

-Се будев и си легнував со солзи… Плачев по цели денови. Тага и само тага. И она што беше убаво околу мене го гледав црно. Десет години во брак, а секој...

Низ времето

Исповед на женкар кој никогаш не бил во врска подолга од 3 месеци: Има шест деца со шест различни жени

Овој женкар има 35 години и шест деца со шест различни жени. Никогаш во врска не бил подолго од три месеци, девојките ги менувал како чорапи, а сега е го...

Живот

Бебиситерка: Родителите бараат да му зборувам на детето на англиски јазик, повеќе време поминувам јас со него, отколку тие

Вера веќе седум години чува деца, односно работи како бебиситерка. Со децата и семејството одела и во странство и на летување и на зимување, но соработката...

Животен стил

Кога мама и тато се разведоа: Славиш два пати роденден, одиш два пати на одмор, имаш две семејства…

Разводите земаат се поголем замав. Во минатото било реткост, да постојат такви семејства, но денеска речиси секое второ семејство е такво. Во минатото, доволно...

Низ времето

Приказна која го растажи светот: Педијатар споделил разговори со деца кои се на смртна постела

Педијатарот Аластер Мекалпин од Јужна Африка одлучи да им постави неколку големи филозофски прашања на своите пациенти на смртна постела, а тој ги прашувал во...