Таг - родители

Живот

Мама и тато се секогаш тука, горди сме на тебе – 10 реченици кои секојдневно треба да им ги кажуваме на децата

Како родители, поставени сме пред голем предизвик и имаме милион обврски кои мораме да ги завршиме. Но, грижата за нашите деца е најважна. Љубовта која им ја...

Живот

Бебиситерка: Родителите бараат да му зборувам на детето на англиски јазик, повеќе време поминувам јас со него, отколку тие

Вера веќе седум години чува деца, односно работи како бебиситерка. Со децата и семејството одела и во странство и на летување и на зимување, но соработката...

Низ времето

Оглас каде родителите бараат дадилка која ќе го чува бебето во текот на ноќта за родителите да можат да спијат

На една од страниците за огласи се појави несекојдневен оглас за кој многу се зборува. Во огласот се бара дадилка која во текот на ноќите ќе треба да го чува...

Низ времето

Татјана е родена болна и мајка и веднаш ја оставила во дом, се среќаваат 20 години подоцна – еве што се случува

Немаат сите луѓе ист стар на животот. Некои се родени со сребрена лажичка во устата, а сепак не го искористува својот потенцијал, а некој уште од самиот...

Живот

Исповед: Кога се омажив единствен услов ми беше да не живееме со неговите родители, но еве што се случи…

Кога се омажив единствен услов ми беше да не живееме со родителите на сопругот, поточно со неговата мајка, мојата свекрва. Ми рече: “Љубов, ако треба ќе одиме...

Низ времето

Татко ми невработен, брат ми дипломиран физиотерапевт,а работи како келнер – мајка ми е единствената која не одржува во живот

Тој е тинејџер кој има само 16 години, но реално ја гледа сликата на животот, и како што самиот вели  животот е суров… Стојам на страна и гледам…...

Низ времето

Имав 18 спонтани абортуси, дадов преку 100.000 евра за оплодување – секогаш ги губев бебињата, а потоа животот ми го спреми оваа чудо!

Борбата за потомство стана секојдневие на денешницата за многу парови, бидејќи поради многу здравствени проблеми и начиниот на живот не можат да добијат бебе...

Низ времето

Ќерка на богати родители одбила да биде со сиромашно момче – се сретнале после 10 години, следувал шок

И покрај тоа што бил одбиен, од некоја си причина, оваа момче не можело така лесно да ја заборави. Десет години подоцна се случило чудо. По интернер кружи една...